Tip-tip penting supaya anda kekal hidrat semasa berpuasa!

 

Air amat penting untuk tubuh badan kita kerana air memainkan peranan menyelaraskan suhu badan, membekalkan nutrien kepada organ tubuh badan dan juga berfungsi sebagai penyingkir bahan-bahan toksik dalam badan kita. Apabila anda kurang minum air, tubuh anda akan kehausan dan ini akan menjejaskan kesihatan anda.

Mesti ramai yang ingin tahu bagaimana kita kekal hidrat semasa berpuasa.

 

1. Amalkan minum air 8 gelas sehari dari waktu sahur sehingga berbuka

-1 gelas ketika bangun Sahur

-1 gelas selepas makan Sahur

-1 gelas ketika berbuka

-1 gelas selepas berbuka

-1 gelas selepas Maghrib

-1 gelas selepas Solat Isyak

-1 gelas selepas Solat Terawih

-1 gelas sebelum tidur

 

2. Pastikan anda mengurangkan minuman yang mempunyai kandungan gula yang tinggi.

- Apabila cuaca panas, badan anda perlu bekerja lebih keras untuk mengekalkan fungsinya yang sesuai. Jika anda minum minuman yang mempunyai kandungan gula yang tinggi, ianya akan menghalang badan daripada menyerap air yang anda perlukan. Minuman seperti soda dengan kandungan gula yang berlebihan akan mengurangkan jumlah cecair yang diperlukan oleh tubuh anda.

 

3. Pastikan tubuh anda mendapat nutrisi yang secukupnya

- Untuk menjaga kesihatan badan anda sewaktu berpuasa, kita sarankan minuman seperti FD Juice yang mengandungi vitamin yang lengkap untuk keseimbangan tubuh anda. Jus ini diformulasi untuk membantu menahan lapar, meningkatkan metabolisme serta melancarkan proses pencernaan makanan. FD Juice ini bukan sahaja boleh membantu mengekalkan keseimbangan cecair dalam badan anda ketika berpuasa tetapi juga dapat menurunkan berat badan anda dengan membantu proses detoksifikasi badan dengan ramuan semulajadi yang disahkan selamat.

 

4. Kesihatan kulit kita juga hendaklah dijaga

- Selain memastikan badan anda kekal hidrat sepanjang hari, kesihatan kulit anda juga hendaklah dijaga sewaktu berpuasa untuk kelihatan lebih berseri. Pasti ramai di kalangan anda yang ingin tahu rahsia bagaimana kami mencegah masalah kulit kering kan?

WOW Skin Serum-lah jawapannya! Serum yang terbukti ini mengandungi banyak vitamin untuk menjaga kesihatan kulit kita. Ia dapat bantu memastikan kelembapan kulit berada di tahap optimum, mempercepatkan kadar penyembuhan dan pengeringan jerawat, meningkatkan penghasilan kolagen kulit anda secara semulajadi, memastikan kulit anda tidak kering selepas seharian anda terkena cahaya matahari dan banyak lagi!

 

 

Klik gambar-gambar di bawah untuk mengetahui tentang produk-produk penghidratan!